Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Интериорни врати
Избор на цвят на интериорни врати
Интериорни врати - Интериорни врати

Избор на цвят на интериорни врати

Независимо дали става въпрос за интериорни врати или външна врата или за вътрешната страна на вратите, стара врата или нова врата, по някое време тази врата ще трябва да бъде боядисана. Изборът на правилни цветове на вашата врата може да бъде предизвикателство, но може и  те лесно да се определя.

Помислете за избор на цвят, който е бил използван близо до вратата. Ако сте решили да боядисате външната врата на дома си, може би искате да помислите за боядисване на вратата със същия цвят какъвто е дом ви. Ако вратата, която ще бъде боядисана е интериорна врата, добре е новият й цвят да балансира с цветовете на стените или тапетите – да се слива или откроява, в зависимост от това какъв ефект бихте искали да създадете.

Не забравяйте, че всяка врата има две страни. Едната страна на врата, на екстериора, може да бъде боядисана в цвят на декоративни елементи от външната страна, а цветът от друга страна, вътрешната, може да бъде боядисан, така че да съответства на интериора вътре в стаята.

Помислете какви цветове бихте искали да добавите към цветовата тема на вашия дом. Добавяне на нов цвят за вашия интериор или екстериор декор ще подобри външния му вид.

Помислете за това, какви цветове ще се слеят добре с цветовете в цветова схема и изберете този, който ще е най-подходящ. Добър избор е да се използва съществуващия цвят на основните части на вратата, и след това да се  въведе нов цвят като акцент за тапицерия, по-малки области на вратата и касата.

 
Как да направим правилния избор
Интериорни врати - Интериорни врати

Интериорни врати – Как да направим правилния избор

Когато търсите да закупите нови интериорни врати за вашето домакинство, ще останете удивени от богатия избор на модели и цветове, които може да ви предложи пазара. Сами разбирате, че това никак не е лека работа – поемете дълбоко дъх и да започваме J

Всъщност самото търсене никак не е чак толкова сложно колкото изглежда на пръв поглед. Просто отделете време, за да разгледате колкото се може повече врати, за да може да направите правилния избор. Много по-лесно е първо да потърсите он лайн. Отваряте който и да е браузер /лично аз предпочитам Гугъл Хром, защото е много лек и бърз/, естествено изписвате http://www.google.bg/ и започвате да търсите: врати с акустична изолация, плъзгащи се врати, сгъваеми врати, водоустойчиви врати, врати София, входни врати, външни врати и т.н. и т.н., т.е. търсите тези врати, от които имате нужда.

Преди да започнем да търсим интериорни врати добре е да имаме поне бегла представа как точно искаме да изглеждат нашите врати. Всяка интериорна врата е част от две помещения и тя трябва да допълва интериора в тях, да бъде част от тях. Вътрешната страна на вратата трябва да отразява стила на стаята.

Вие може да изберете един стил врати за всички помещения във вашето жилище, да се спрете на дадена серия врати и да предпочетете различните модели от нея или пък, ако всяка стая е с различна тематика, то тогава би било логично и избраните интериорни врати да са различни

 
Обзавеждане и мебели в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати

Обзавеждане и мебели в жилището

Колкото по-малко мебели имаме в жилището си, толкова е по-добре. Едно препълнено с мебели  жилище потиска, уморява. Да не говорим за това, че движението се затруднява, че на всяка крачка рискуваме да се блъснем в нещо.  Да поставим в дома си след задълбочено обмисляне само най-необходимите мебели и нито един стол, нито една масичка или шкафче повече. Разбира се, за да бъдат малко мебелите, всеки от тях трябва да бъде обмислен и разпределен много рационално, без нито един сантиметър загубено пространство. Добре е да се постараем да подредим жилището си със съвременни мебели — функционални, практични, с проста конструкция, леки на вид.  Да избягваме мебелите с излишни чупки и орнаменти, които събират само прах, без да допринасят за красотата на жилището. В нашите жилища би трябвало да добият широко разпространение вградените шкафове-библиотеки, гардероби и др. Вграденият шкаф е хубав традиционен елемент на обзавеждането на българската къща, безпричинно изоставен. При него, от една страна се оползотворява максимално пространството, а от друга страна, се получава красиво оформление на стена или ниша от помещението.

Нека не търсим в нашия дом някогашната криворазбрана уютност, като поставяме на прозорците тежки, плътни завеси, през които едва се промъква светлината.  Нека не отрупваме диваните с бродирани възглавници, стените — с килимчета, ковьорчета и гоблени, мебелите — с много дребни и едри предмети със съмнителна художествена стойност. Всичко това само събира прах, затруднява почистването, изморява погледа и съзнанието, неусетно дразни и потиска. Създава се претрупаност, която говори за лош вкус. На прозорците са достатъчни леки пердета, едноцветни или пъстри, в свежи тонове. Една-две картини на стената (оригинални от добри художници или добри репродукции от големи световни майстори), хубава лампа, която вечер ще създава приятна атмосфера, няколко предмета за украса — много малко, но с истинска художествена стойност, ваза със свежи цветя (нека и през ум не ни минава да слагаме изкуствени цветя колкото и сполучливо да наподобяват истинските)  — това ще покаже изискания вкус на домакинята.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL