–Ш–љ—В–µ—А–Є–Њ—А–љ–Є –≤—А–∞—В–Є
–Є–љ—В–µ—А–Є–Њ—А–љ–Є –≤—А–∞—В–Є
–Я–µ—В—К–Ї, 24 –ѓ–љ—Г–∞—А–Є 2020
-

»збор на цв€т на интериорни врати

Ќезависимо дали става въпрос за интериорни врати или външна врата или за вътрешната страна на вратите, стара врата или нова врата, по н€кое време тази врата ще тр€бва да бъде бо€дисана. »зборът на правилни цветове на вашата врата може да бъде предизвикателство, но може и  те лесно да се определ€.

ѕомислете за избор на цв€т, който е бил използван близо до вратата. јко сте решили да бо€дисате външната врата на дома си, може би искате да помислите за бо€дисване на вратата със същи€ цв€т какъвто е дом ви. јко вратата, ко€то ще бъде бо€дисана е интериорна врата, добре е нови€т й цв€т да балансира с цветовете на стените или тапетите Ц да се слива или откро€ва, в зависимост от това какъв ефект бихте искали да създадете.

Ќе забрав€йте, че вс€ка врата има две страни. ≈дната страна на врата, на екстериора, може да бъде бо€дисана в цв€т на декоративни елементи от външната страна, а цветът от друга страна, вътрешната, може да бъде бо€дисан, така че да съответства на интериора вътре в ста€та.

ѕомислете какви цветове бихте искали да добавите към цветовата тема на ваши€ дом. ƒобав€не на нов цв€т за ваши€ интериор или екстериор декор ще подобри външни€ му вид.

ѕомислете за това, какви цветове ще се сле€т добре с цветовете в цветова схема и изберете този, който ще е най-подход€щ. ƒобър избор е да се използва съществуващи€ цв€т на основните части на вратата, и след това да се  въведе нов цв€т като акцент за тапицери€, по-малки области на вратата и касата.

 
-

»нтериорни врати Ц  ак да направим правилни€ избор

 огато търсите да закупите нови интериорни врати за вашето домакинство, ще останете удивени от богати€ избор на модели и цветове, които може да ви предложи пазара. —ами разбирате, че това никак не е лека работа Ц поемете дълбоко дъх и да започваме J

¬същност самото търсене никак не е чак толкова сложно колкото изглежда на пръв поглед. ѕросто отделете време, за да разгледате колкото се може повече врати, за да може да направите правилни€ избор. ћного по-лесно е първо да потърсите он лайн. ќтвар€те който и да е браузер /лично аз предпочитам √угъл ’ром, защото е много лек и бърз/, естествено изписвате http://www.google.bg/ и започвате да търсите: врати с акустична изолаци€, плъзгащи се врати, сгъваеми врати, водоустойчиви врати, врати —офи€, входни врати, външни врати и т.н. и т.н., т.е. търсите тези врати, от които имате нужда.

ѕреди да започнем да търсим интериорни врати добре е да имаме поне бегла представа как точно искаме да изглеждат нашите врати. ¬с€ка интериорна врата е част от две помещени€ и т€ тр€бва да допълва интериора в т€х, да бъде част от т€х. ¬ътрешната страна на вратата тр€бва да отраз€ва стила на ста€та.

¬ие може да изберете един стил врати за всички помещени€ във вашето жилище, да се спрете на дадена сери€ врати и да предпочетете различните модели от не€ или пък, ако вс€ка ста€ е с различна тематика, то тогава би било логично и избраните интериорни врати да са различни

 
-

ќбзавеждане и мебели в жилището

 олкото по-малко мебели имаме в жилището си, толкова е по-добре. ≈дно препълнено с мебели  жилище потиска, умор€ва. ƒа не говорим за това, че движението се затрудн€ва, че на вс€ка крачка рискуваме да се блъснем в нещо.  ƒа поставим в дома си след задълбочено обмисл€не само най-необходимите мебели и нито един стол, нито една масичка или шкафче повече. –азбира се, за да бъдат малко мебелите, всеки от т€х тр€бва да бъде обмислен и разпределен много рационално, без нито един сантиметър загубено пространство. ƒобре е да се постараем да подредим жилището си със съвременни мебели Ч функционални, практични, с проста конструкци€, леки на вид.  ƒа изб€гваме мебелите с излишни чупки и орнаменти, които събират само прах, без да допринас€т за красотата на жилището. ¬ нашите жилища би тр€бвало да доби€т широко разпространение вградените шкафове-библиотеки, гардероби и др. ¬градени€т шкаф е хубав традиционен елемент на обзавеждането на българската къща, безпричинно изоставен. ѕри него, от една страна се оползотвор€ва максимално пространството, а от друга страна, се получава красиво оформление на стена или ниша от помещението.

Ќека не търсим в наши€ дом н€когашната криворазбрана уютност, като постав€ме на прозорците тежки, плътни завеси, през които едва се промъква светлината.  Ќека не отрупваме диваните с бродирани възглавници, стените Ч с килимчета, ковьорчета и гоблени, мебелите Ч с много дребни и едри предмети със съмнителна художествена стойност. ¬сичко това само събира прах, затрудн€ва почистването, измор€ва погледа и съзнанието, неусетно дразни и потиска. —ъздава се претрупаност, ко€то говори за лош вкус. Ќа прозорците са достатъчни леки пердета, едноцветни или пъстри, в свежи тонове. ≈дна-две картини на стената (оригинални от добри художници или добри репродукции от големи световни майстори), хубава лампа, ко€то вечер ще създава при€тна атмосфера, н€колко предмета за украса Ч много малко, но с истинска художествена стойност, ваза със свежи цвет€ (нека и през ум не ни минава да слагаме изкуствени цвет€ колкото и сполучливо да наподоб€ват истинските)  Ч това ще покаже изискани€ вкус на домакин€та.

 
<< –Э–∞—З–∞–ї–Њ < –Я—А–µ–і–Є—И–љ–∞ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 –°–ї–µ–і–≤–∞—Й–∞ > –Ъ—А–∞–є >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL