Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Интериорни врати
Иновацията – крайъгълен камък на икономическия растеж
Интериорни врати - Интериорни врати

Иновацията – крайъгълен камък на икономическия растеж

Иновацията е крайъгълен камък на икономическия растеж и успех, както за фирмите, така и за страните, които ги приемат.

През последните няколко години се говори много за иновации, не само в новините, в корпоративните бордове или правителствени форуми. Термина “иновация” се е превърнал в Buzzword на 21 век, особено след като компаниите и нациите се борят за смяна на световната икономика, с финансовите кризи с безпрецедентни размери и с желанието да се създаде следващата ера на възможности за бъдещите поколения.

Тези фактори, накараха Thomson Reuters да се възползват от момента и да разработят програма, която да измерва иновации от непредубедена и научна гледна точка.

Патентната дейност винаги е била индикатор на иновациите. Въпреки това, иновациите се състоят от много повече от обем на подаване на патенти. Като такива, Thomson Reuters  са разработили набор от показатели, на базата на различните аспекти на иновациите, които са свързани с патентоването и науката.

Top 100 Global Innovators   са компании, които се изявяват в значителен мащаб, работят върху развитието, които са признати като иновативни от патентните служби по целия свят, и от техните колеги, и, чиито изобретения са толкова важни, че те се стремят към глобална защита за тях.

Тази награда признава иновациите в най-чистата им форма. Да бъдат признати като Топ 100 световни иноватори е престижно отличие. Тя потвърждава ангажимента на организацията да напредва в иновациите в световен мащаб, да защитава идеи и комерсиализацията на изобретенията. Global патентоване е скъпо и сигнализира убеждението на компанията, че дадено изобретение е важно за индустрията.

 
Осветление в детска стая
Интериорни врати - Интериорни врати

В детската стая общото осветление в повечето случаи се осъществява чрез висяща лампа с възможност за движение във вертикална посока. Същата лампа, снабдена с дълъг шнур, може да даде до голяма степен задоволително местно осветление, като на тавана на съответни места се поставят куки и лампата се отклонява над масата за рисуване, над къта за игра, над леглото на болното дете. Освен висящи лампи в детската стая е подходящо да се възприемат и настенни лампи на дълги рамена с шарнирно устройство. Свободно стоящите настолни лампи са неприемливи, тъй като могат да бъдат съборени и да причинят нещастие.

За осветлението на работния кът на ученика е валидно всичко казано: за работното място в дневната. Неправилно е схващането, че за детските стаи могат да се употребяват по-малки и по-слаби по светлина лампи; зрението на детето няма по-малки изисквания от това на възрастния човек.

 
Цветовете в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати
Цветовете в жилището
Кухня В своя дом човек прекарва голяма част от живота си. Цветовете имат безспорно физическо и психически влияние върху човека. Изборът на цветовете за отделните помещения не може да се направи произволно. Трябва предварително добре да сме обмислили общата цветова композиция. В нея влизат и редица други елементи – пердета, килими, цвят на мебелите и др. с които трябва да се съобразим. 
Предназначението на помещението, неговите големина и изложение също така са важни фактори при избора на цветове.
Теоретично цветовете жълто, оранжево, червено са топли, активни цветове. Те действуват слънчево, радостно, жизнено, повишават настроението, предразполагат към действие. Те са подходящи за помещения, в които ще се пребивава и работи.
дом баня Противоположните цветове, т.н. студени и пасивни цветове – синьо, зелено, виолетово, са спокойно действащи тонове. Те успокояват, създават впечатление за повече простор. Те са подходящи за помещения, предназначени за почивка, за силно слънчеви и нагрети помещения, в които внасят известно успокоение.
Белият таван служи за рефлектираща светлината плоскост, обединяваща и успокояваща общата цветна композиция.
Осветлението също е един от решителните фактори за правилното функциониране на жилището.
За да се живее удобно в едно жилище, трябва правилно да се организират неговите вътрешни пространства. Препоръчително е мебелите да се сведат до необходимия минимум, за да бъде лесно и приятно движението във дома.

Дом И така... построена е една нова жилищна сграда. Тя има добро изложение... Наоколо има достатъчно въздух, простор, зеленина... Всички жилища в тази сграда се еднакво хубави, но всички те са още празни...
После идват хората... Те донасят със себе си мебели, вещи, завеси, постилки. С тях между стените на празното жилище всеки създава своя малък интимен свят – своя Дом.
Създава го по свой вкус, според навиците и разбиранията си, според своята култура и начина на живот. И ето че еднаквите жилища вече не си приличат. Всяко добива свой образ и характер. С помощта на вкус и творчески умения дори и старите и неудобни жилища, могат да придобият усещане за уют в дома, за да бъдат удобни за обитаване.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL