–Ш–љ—В–µ—А–Є–Њ—А–љ–Є –≤—А–∞—В–Є
–Є–љ—В–µ—А–Є–Њ—А–љ–Є –≤—А–∞—В–Є
–Я–µ—В—К–Ї, 24 –ѓ–љ—Г–∞—А–Є 2020
-

»новаци€та Ц крайъгълен камък на икономически€ растеж

»новаци€та е крайъгълен камък на икономически€ растеж и успех, както за фирмите, така и за страните, които ги приемат.

ѕрез последните н€колко години се говори много за иновации, не само в новините, в корпоративните бордове или правителствени форуми. “ермина Уиноваци€Ф се е превърнал в Buzzword на 21 век, особено след като компаниите и нациите се бор€т за см€на на световната икономика, с финансовите кризи с безпрецедентни размери и с желанието да се създаде следващата ера на възможности за бъдещите поколени€.

“ези фактори, накараха Thomson Reuters да се възползват от момента и да разработ€т програма, ко€то да измерва иновации от непредубедена и научна гледна точка.

ѕатентната дейност винаги е била индикатор на иновациите. ¬ъпреки това, иновациите се състо€т от много повече от обем на подаване на патенти.  ато такива, Thomson Reuters  са разработили набор от показатели, на базата на различните аспекти на иновациите, които са свързани с патентоването и науката.

Top 100 Global Innovators   са компании, които се из€в€ват в значителен мащаб, работ€т върху развитието, които са признати като иновативни от патентните служби по цели€ св€т, и от техните колеги, и, чиито изобретени€ са толкова важни, че те се стрем€т към глобална защита за т€х.

“ази награда признава иновациите в най-чистата им форма. ƒа бъдат признати като “оп 100 световни иноватори е престижно отличие. “€ потвърждава ангажимента на организаци€та да напредва в иновациите в световен мащаб, да защитава идеи и комерсиализаци€та на изобретени€та. Global патентоване е скъпо и сигнализира убеждението на компани€та, че дадено изобретение е важно за индустри€та.

 
-

¬ детската ста€ общото осветление в повечето случаи се осъществ€ва чрез вис€ща лампа с възможност за движение във вертикална посока. —ъщата лампа, снабдена с дълъг шнур, може да даде до гол€ма степен задоволително местно осветление, като на тавана на съответни места се постав€т куки и лампата се отклон€ва над масата за рисуване, над къта за игра, над леглото на болното дете. ќсвен вис€щи лампи в детската ста€ е подход€що да се възприемат и настенни лампи на дълги рамена с шарнирно устройство. —вободно сто€щите настолни лампи са неприемливи, тъй като могат да бъдат съборени и да причин€т нещастие.

«а осветлението на работни€ кът на ученика е валидно всичко казано: за работното м€сто в дневната. Ќеправилно е схващането, че за детските стаи могат да се употреб€ват по-малки и по-слаби по светлина лампи; зрението на детето н€ма по-малки изисквани€ от това на възрастни€ човек.

 
-
÷ветовете в жилището
 ухн€ ¬ сво€ дом човек прекарва гол€ма част от живота си. ÷ветовете имат безспорно физическо и психически вли€ние върху човека. »зборът на цветовете за отделните помещени€ не може да се направи произволно. “р€бва предварително добре да сме обмислили общата цветова композици€. ¬ не€ влизат и редица други елементи Ц пердета, килими, цв€т на мебелите и др. с които тр€бва да се съобразим. 
ѕредназначението на помещението, неговите големина и изложение също така са важни фактори при избора на цветове.
“еоретично цветовете жълто, оранжево, червено са топли, активни цветове. “е действуват слънчево, радостно, жизнено, повишават настроението, предразполагат към действие. “е са подход€щи за помещени€, в които ще се пребивава и работи.
дом бан€ ѕротивоположните цветове, т.н. студени и пасивни цветове Ц синьо, зелено, виолетово, са спокойно действащи тонове. “е успоко€ват, създават впечатление за повече простор. “е са подход€щи за помещени€, предназначени за почивка, за силно слънчеви и нагрети помещени€, в които внас€т известно успокоение.
Ѕели€т таван служи за рефлектираща светлината плоскост, обедин€ваща и успоко€ваща общата цветна композици€.
ќсветлението също е един от решителните фактори за правилното функциониране на жилището.
«а да се живее удобно в едно жилище, тр€бва правилно да се организират неговите вътрешни пространства. ѕрепоръчително е мебелите да се сведат до необходими€ минимум, за да бъде лесно и при€тно движението във дома.

ƒом » така... построена е една нова жилищна сграда. “€ има добро изложение... Ќаоколо има достатъчно въздух, простор, зеленина... ¬сички жилища в тази сграда се еднакво хубави, но всички те са още празни...
ѕосле идват хората... “е донас€т със себе си мебели, вещи, завеси, постилки. — т€х между стените на празното жилище всеки създава сво€ малък интимен св€т Ц сво€ ƒом.
—ъздава го по свой вкус, според навиците и разбирани€та си, според сво€та култура и начина на живот. » ето че еднаквите жилища вече не си приличат. ¬с€ко добива свой образ и характер. — помощта на вкус и творчески умени€ дори и старите и неудобни жилища, могат да придоби€т усещане за уют в дома, за да бъдат удобни за обитаване.
 
<< –Э–∞—З–∞–ї–Њ < –Я—А–µ–і–Є—И–љ–∞ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 –°–ї–µ–і–≤–∞—Й–∞ > –Ъ—А–∞–є >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL