Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Избор на цвят на интериорни врати
Интериорни врати - Интериорни врати

Избор на цвят на интериорни врати

Независимо дали става въпрос за интериорни врати или външна врата или за вътрешната страна на вратите, стара врата или нова врата, по някое време тази врата ще трябва да бъде боядисана. Изборът на правилни цветове на вашата врата може да бъде предизвикателство, но може и  те лесно да се определя.

Помислете за избор на цвят, който е бил използван близо до вратата. Ако сте решили да боядисате външната врата на дома си, може би искате да помислите за боядисване на вратата със същия цвят какъвто е дом ви. Ако вратата, която ще бъде боядисана е интериорна врата, добре е новият й цвят да балансира с цветовете на стените или тапетите – да се слива или откроява, в зависимост от това какъв ефект бихте искали да създадете.

Не забравяйте, че всяка врата има две страни. Едната страна на врата, на екстериора, може да бъде боядисана в цвят на декоративни елементи от външната страна, а цветът от друга страна, вътрешната, може да бъде боядисан, така че да съответства на интериора вътре в стаята.

Помислете какви цветове бихте искали да добавите към цветовата тема на вашия дом. Добавяне на нов цвят за вашия интериор или екстериор декор ще подобри външния му вид.

Помислете за това, какви цветове ще се слеят добре с цветовете в цветова схема и изберете този, който ще е най-подходящ. Добър избор е да се използва съществуващия цвят на основните части на вратата, и след това да се  въведе нов цвят като акцент за тапицерия, по-малки области на вратата и касата.