Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Цветовете в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати
Цветовете в жилището
Кухня В своя дом човек прекарва голяма част от живота си. Цветовете имат безспорно физическо и психически влияние върху човека. Изборът на цветовете за отделните помещения не може да се направи произволно. Трябва предварително добре да сме обмислили общата цветова композиция. В нея влизат и редица други елементи – пердета, килими, цвят на мебелите и др. с които трябва да се съобразим. 
Предназначението на помещението, неговите големина и изложение също така са важни фактори при избора на цветове.
Теоретично цветовете жълто, оранжево, червено са топли, активни цветове. Те действуват слънчево, радостно, жизнено, повишават настроението, предразполагат към действие. Те са подходящи за помещения, в които ще се пребивава и работи.
дом баня Противоположните цветове, т.н. студени и пасивни цветове – синьо, зелено, виолетово, са спокойно действащи тонове. Те успокояват, създават впечатление за повече простор. Те са подходящи за помещения, предназначени за почивка, за силно слънчеви и нагрети помещения, в които внасят известно успокоение.
Белият таван служи за рефлектираща светлината плоскост, обединяваща и успокояваща общата цветна композиция.
Осветлението също е един от решителните фактори за правилното функциониране на жилището.
За да се живее удобно в едно жилище, трябва правилно да се организират неговите вътрешни пространства. Препоръчително е мебелите да се сведат до необходимия минимум, за да бъде лесно и приятно движението във дома.

Дом И така... построена е една нова жилищна сграда. Тя има добро изложение... Наоколо има достатъчно въздух, простор, зеленина... Всички жилища в тази сграда се еднакво хубави, но всички те са още празни...
После идват хората... Те донасят със себе си мебели, вещи, завеси, постилки. С тях между стените на празното жилище всеки създава своя малък интимен свят – своя Дом.
Създава го по свой вкус, според навиците и разбиранията си, според своята култура и начина на живот. И ето че еднаквите жилища вече не си приличат. Всяко добива свой образ и характер. С помощта на вкус и творчески умения дори и старите и неудобни жилища, могат да придобият усещане за уют в дома, за да бъдат удобни за обитаване.