Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Иновацията – крайъгълен камък на икономическия растеж
Интериорни врати - Интериорни врати

Иновацията – крайъгълен камък на икономическия растеж

Иновацията е крайъгълен камък на икономическия растеж и успех, както за фирмите, така и за страните, които ги приемат.

През последните няколко години се говори много за иновации, не само в новините, в корпоративните бордове или правителствени форуми. Термина “иновация” се е превърнал в Buzzword на 21 век, особено след като компаниите и нациите се борят за смяна на световната икономика, с финансовите кризи с безпрецедентни размери и с желанието да се създаде следващата ера на възможности за бъдещите поколения.

Тези фактори, накараха Thomson Reuters да се възползват от момента и да разработят програма, която да измерва иновации от непредубедена и научна гледна точка.

Патентната дейност винаги е била индикатор на иновациите. Въпреки това, иновациите се състоят от много повече от обем на подаване на патенти. Като такива, Thomson Reuters  са разработили набор от показатели, на базата на различните аспекти на иновациите, които са свързани с патентоването и науката.

Top 100 Global Innovators   са компании, които се изявяват в значителен мащаб, работят върху развитието, които са признати като иновативни от патентните служби по целия свят, и от техните колеги, и, чиито изобретения са толкова важни, че те се стремят към глобална защита за тях.

Тази награда признава иновациите в най-чистата им форма. Да бъдат признати като Топ 100 световни иноватори е престижно отличие. Тя потвърждава ангажимента на организацията да напредва в иновациите в световен мащаб, да защитава идеи и комерсиализацията на изобретенията. Global патентоване е скъпо и сигнализира убеждението на компанията, че дадено изобретение е важно за индустрията.