Интериорни врати
интериорни врати
Понеделник, 27 Септември 2021
Интериорни врати
Цветовете в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати
Цветовете в жилището
Кухня В своя дом човек прекарва голяма част от живота си. Цветовете имат безспорно физическо и психически влияние върху човека. Изборът на цветовете за отделните помещения не може да се направи произволно. Трябва предварително добре да сме обмислили общата цветова композиция. В нея влизат и редица други елементи – пердета, килими, цвят на мебелите и др. с които трябва да се съобразим. 
Предназначението на помещението, неговите големина и изложение също така са важни фактори при избора на цветове.
Теоретично цветовете жълто, оранжево, червено са топли, активни цветове. Те действуват слънчево, радостно, жизнено, повишават настроението, предразполагат към действие. Те са подходящи за помещения, в които ще се пребивава и работи.
дом баня Противоположните цветове, т.н. студени и пасивни цветове – синьо, зелено, виолетово, са спокойно действащи тонове. Те успокояват, създават впечатление за повече простор. Те са подходящи за помещения, предназначени за почивка, за силно слънчеви и нагрети помещения, в които внасят известно успокоение.
Белият таван служи за рефлектираща светлината плоскост, обединяваща и успокояваща общата цветна композиция.
Осветлението също е един от решителните фактори за правилното функциониране на жилището.
За да се живее удобно в едно жилище, трябва правилно да се организират неговите вътрешни пространства. Препоръчително е мебелите да се сведат до необходимия минимум, за да бъде лесно и приятно движението във дома.

Дом И така... построена е една нова жилищна сграда. Тя има добро изложение... Наоколо има достатъчно въздух, простор, зеленина... Всички жилища в тази сграда се еднакво хубави, но всички те са още празни...
После идват хората... Те донасят със себе си мебели, вещи, завеси, постилки. С тях между стените на празното жилище всеки създава своя малък интимен свят – своя Дом.
Създава го по свой вкус, според навиците и разбиранията си, според своята култура и начина на живот. И ето че еднаквите жилища вече не си приличат. Всяко добива свой образ и характер. С помощта на вкус и творчески умения дори и старите и неудобни жилища, могат да придобият усещане за уют в дома, за да бъдат удобни за обитаване.
 
„Аркома България” ЕООД
Интериорни врати - Интериорни врати
Фирма „Аркома България” ЕООД е представител на два водещи полски завода за производство на интериорни и входни врати за апартаменти, външни входни врати за къщи, както и технически и метални врати.

Вратите са произведени по най-съвременни технологии и отговарят на всички европейски стандарти за качество и издръжливост. Заводите, които представляваразполагат с най-съвременна техника и са с капацитет на производителност до 200 000 врати месечно. Това ги прави едни от най-конкурентно способните предприятия в бранша в цяла Европа както по отношение на качество и широка гама продукти, така и по отношение на цени и срокове на доставка. Вратите са сертифицирани по ISO 9001 и EU standard

Продуктовата гама на Аркома България включва над 100 вида интериорни врати и врати по поръчка в повече от 40 цвята, във всички размери и стандарти. Интериорни врати и вратите по поръчка предлагани от Аркома са идеални за домове, хотели, офиси, супермаркети, летища, заведения, банки и други обществени места. Интериорните врати, предлагани от Аркома България са едно перфектно съчетание от изолация и сигурност, качество и модерен дизайн.

Разгледайте продуктите на Аркома България
ТУК
 
Осветление в антрето
Интериорни врати - Интериорни врати

Осветление в антрето

В антрето осветлението трябва да създава по-добри условия за оглеждане в огледалото. Трябва да отбележим, че най-доброто място за разположение на огледалото в антрето е в близо до външната врата. Посетете офиса на Аркома България, за да направите правилен избор на интериорни врати. Може да ни откриете на адрес: София, ул. Цар Асен 120 – ъгъла с бул. Пенчо Славейков – вход откъм бул. Пенчо Славейков.

Но да се върнем на осветлението. То трябва да е устроено така, че да осветлява фигурата на оглеждащия се и фона зад нея. Най-правилно е да се поставят два аплика от двете страни на огледалото на височина на главата. Поставянето на осветително тяло над главата е неправилно; то дава неблагоприятни за външния вид сенки.

 
Осветление в дневна
Интериорни врати - Интериорни врати

Дневната е мястото, където прекарвате най-голяма част от времето, когато сте си в къщи, мястото, където посрещате гости. Не забравяйте, че вратите в дневната олицетворяват вашата способност да вземате решения. Според Фенг Шуй пространството около монтирани  интериорни врати трябва да е добре осветено.

В дневната — зоната за отдих, е нужно съсредоточено осветление за четене, ръкоделие и други подобни занимания. То може да се осъществи чрез спускане на висящо осветително тяло, поставяне на на-стенна лампа на дълго рамо, което да я довежда до средата на групата,. или пък стояща лампа. В зоната за хранене най-често се възприемат висящи осветителни тела, единични или в група, точно над масата за хранене. Тя трябва да е цялостно осветена, а източникът на светлина да е напълно закрит за очите. Количеството и разположението на осветителните тела зависят от формата на масата; над кръгла или квадратна маса те се групират около един център, а при правоъгълна маса се разполагат линейно. Освен това могат да се направят и подвижни осветителни тела във вертикална посока.

Работното място за писмена работа трябва да има два вида осветление — съсредоточено и разсеяно. Така не се получава много рязък контраст между ярко осветената работна площ и потъналата в тъмнина околност. Като разсеяно осветление може да се използва общото осветление на помещението при условие, че винаги когато се работи, то е включено.

За осветляване на работната площ не трябва да се употребяват лампа, с повече от 60 вата. Ослепителният поток от светлина, отразен от бялата повърхност на хартията, попада непосредствено в очите и поврежда зрението.

 
Избор на цвят на интериорни врати
Интериорни врати - Интериорни врати

Избор на цвят на интериорни врати

Независимо дали става въпрос за интериорни врати или външна врата или за вътрешната страна на вратите, стара врата или нова врата, по някое време тази врата ще трябва да бъде боядисана. Изборът на правилни цветове на вашата врата може да бъде предизвикателство, но може и  те лесно да се определя.

Помислете за избор на цвят, който е бил използван близо до вратата. Ако сте решили да боядисате външната врата на дома си, може би искате да помислите за боядисване на вратата със същия цвят какъвто е дом ви. Ако вратата, която ще бъде боядисана е интериорна врата, добре е новият й цвят да балансира с цветовете на стените или тапетите – да се слива или откроява, в зависимост от това какъв ефект бихте искали да създадете.

Не забравяйте, че всяка врата има две страни. Едната страна на врата, на екстериора, може да бъде боядисана в цвят на декоративни елементи от външната страна, а цветът от друга страна, вътрешната, може да бъде боядисан, така че да съответства на интериора вътре в стаята.

Помислете какви цветове бихте искали да добавите към цветовата тема на вашия дом. Добавяне на нов цвят за вашия интериор или екстериор декор ще подобри външния му вид.

Помислете за това, какви цветове ще се слеят добре с цветовете в цветова схема и изберете този, който ще е най-подходящ. Добър избор е да се използва съществуващия цвят на основните части на вратата, и след това да се  въведе нов цвят като акцент за тапицерия, по-малки области на вратата и касата.

 
Как да направим правилния избор
Интериорни врати - Интериорни врати

Интериорни врати – Как да направим правилния избор

Когато търсите да закупите нови интериорни врати за вашето домакинство, ще останете удивени от богатия избор на модели и цветове, които може да ви предложи пазара. Сами разбирате, че това никак не е лека работа – поемете дълбоко дъх и да започваме J

Всъщност самото търсене никак не е чак толкова сложно колкото изглежда на пръв поглед. Просто отделете време, за да разгледате колкото се може повече врати, за да може да направите правилния избор. Много по-лесно е първо да потърсите он лайн. Отваряте който и да е браузер /лично аз предпочитам Гугъл Хром, защото е много лек и бърз/, естествено изписвате http://www.google.bg/ и започвате да търсите: врати с акустична изолация, плъзгащи се врати, сгъваеми врати, водоустойчиви врати, врати София, входни врати, външни врати и т.н. и т.н., т.е. търсите тези врати, от които имате нужда.

Преди да започнем да търсим интериорни врати добре е да имаме поне бегла представа как точно искаме да изглеждат нашите врати. Всяка интериорна врата е част от две помещения и тя трябва да допълва интериора в тях, да бъде част от тях. Вътрешната страна на вратата трябва да отразява стила на стаята.

Вие може да изберете един стил врати за всички помещения във вашето жилище, да се спрете на дадена серия врати и да предпочетете различните модели от нея или пък, ако всяка стая е с различна тематика, то тогава би било логично и избраните интериорни врати да са различни

 
Обзавеждане и мебели в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати

Обзавеждане и мебели в жилището

Колкото по-малко мебели имаме в жилището си, толкова е по-добре. Едно препълнено с мебели  жилище потиска, уморява. Да не говорим за това, че движението се затруднява, че на всяка крачка рискуваме да се блъснем в нещо.  Да поставим в дома си след задълбочено обмисляне само най-необходимите мебели и нито един стол, нито една масичка или шкафче повече. Разбира се, за да бъдат малко мебелите, всеки от тях трябва да бъде обмислен и разпределен много рационално, без нито един сантиметър загубено пространство. Добре е да се постараем да подредим жилището си със съвременни мебели — функционални, практични, с проста конструкция, леки на вид.  Да избягваме мебелите с излишни чупки и орнаменти, които събират само прах, без да допринасят за красотата на жилището. В нашите жилища би трябвало да добият широко разпространение вградените шкафове-библиотеки, гардероби и др. Вграденият шкаф е хубав традиционен елемент на обзавеждането на българската къща, безпричинно изоставен. При него, от една страна се оползотворява максимално пространството, а от друга страна, се получава красиво оформление на стена или ниша от помещението.

Нека не търсим в нашия дом някогашната криворазбрана уютност, като поставяме на прозорците тежки, плътни завеси, през които едва се промъква светлината.  Нека не отрупваме диваните с бродирани възглавници, стените — с килимчета, ковьорчета и гоблени, мебелите — с много дребни и едри предмети със съмнителна художествена стойност. Всичко това само събира прах, затруднява почистването, изморява погледа и съзнанието, неусетно дразни и потиска. Създава се претрупаност, която говори за лош вкус. На прозорците са достатъчни леки пердета, едноцветни или пъстри, в свежи тонове. Една-две картини на стената (оригинални от добри художници или добри репродукции от големи световни майстори), хубава лампа, която вечер ще създава приятна атмосфера, няколко предмета за украса — много малко, но с истинска художествена стойност, ваза със свежи цветя (нека и през ум не ни минава да слагаме изкуствени цветя колкото и сполучливо да наподобяват истинските)  — това ще покаже изискания вкус на домакинята.

 
Цветовете в жилището
Интериорни врати - Интериорни врати

Цветовете в жилището – І част

Цветовете оказват безспорно физическо и психическо въздействие върху човека. Изборът на цветовете за отделните помещения не може да се направи произволно, просто защото един цвят ни харесва,защото сме го видели другаде, където стои добре, или защото казват, че бил модерен. Трябва предварително добре да се обмисли общата цветна композиция. В нея ще влязат и редица други елементи — интериорни врати, пердета, килими, цвят на мебелите и пр., с които трябва да се съобразим. Предназначението на помещението, неговите големина и изложение също така са важни фактори при избора на  цветовете.

Теоретично цветовете жълто, оранжево, червено са топли, активни цветове.  Те действат слънчево, радостно, бодро,  жизнено,  повишават настроението, предразполагат към действие.Те са подходящи за помещения, в които ще се пребивава и работи — дневни стаи, детски стаи, работни помещения, трапезарии и пр. Стаи с лошо изложение и недостатъчно ослънчени, когато са оцветени с топли цветове, ще изглеждат по-слънчеви и радостни.

Противоположните цветове, т. нар. студени и пасивни цветове — синьо, зелено, виолетово, са спокойни действащи тонове. Те успокояват, създават впечатление за повече простор. Те са подходящи за помещения, предназначени за почивка, за силно ослънчени и нагрети помещения, в които внасят известно успокоение.

Трябва веднага да прибавим, че при боядисването на стените и тавана ние почти никога не можем да употребим чистите цветове. Те биха действали много силно в голяма плоскост. Чистият цвят трябва да се смекчи, като му се прибави бяло, черно и двата или други цветове, за да се получи по-мек, сложен и дълбок цветен нюанс. За да се установи количеството на тези съставки, трябва да се направят редица проби. Пробите могат да бъдат на бял лист, за да съхнат по-лесно, но последната проба обезателно трябва да се направи на стената в по-голямо петно, тъй като на стената боята променя цвета и светлинността си.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Край >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL